Gostovanje u Sincu

sinacDanas ćemo s vama podijeliti priču s prvog gostovanja nakon preduge pauze! Folklorni ansambl „Zagreb – Markovac“ je 20. srpnja 2021. godine gostovao na pučko kulturnoj svetkovini Ilinja u Sincu.

Tamburaški orkestar Ansambla je pozvan da nastupi kao jedan od pet izvoditelja na svetkovini u Sincu. Nastup je započeo kratkom šetnicom sa ostalim KUD-ovima da bi završio sa pjesmom do dugo u noć.  Zahvaljujemo se domaćinima na pridržavanju svih epidemioloških mjera, a posebno se zahvaljujemo vremenu koje nas je poslužilo. Šetnica je krenula od crkve sv. Ilije Proroka, a završila je stotinjak metara dalje, ispred društvenog doma za čiju obnovi žitelji Sinca skupljaju sredstva. Razgovorom između domaćina i Markovčana se došlo do teme EU fondova jer upravo na taj način domaćini žele prikupiti većinu sredstva za obnovu doma. Naši predstavnici nisu mogli propustiti priliku, a da ne spomenu projekt koji trenutno provode – koji se također financira iz EU fondova.

Nadamo se da je ovo početak dugogodišnje suradnje i novog partnerstva.

Podsjećamo sve čitatelje da se radi o projektu pod nazivom “Putevima hrvatske baštine – jer prava umjetnost dolazi iz srca, kodnoga broja UP.02.1.1.14.0014. Projekt je u potpunosti financiran iz Europske unije, točnije Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“.

Sve obavijesti vezane za projekt možete vidjeti na facebook i web stranicama od projekta i samoga Ansambla.
Web: http://www.zagrebmarkovac.hr/putevima-hrvatske-bastine/
Facebook:https://www.facebook.com/Putevima-hrvatske-ba%C5%A1tine-Jer-prava- umjetnost-dolazi-iz-srca-110817304376608

Za više o EU fondovima posjetite:

www.esf.hr

www.strukturnifondovi.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Folklornog ansambla Zagreb – Markovac